+
Laat je gegevens achter om het stappenplan gratis te downloaden

*Indien u op downloaden klikt gaat u akkoord met de privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Bedankt voor het downloaden met email adres: [email protected]

Kluswoning verkopen
Alles wat je moet weten over de verkoop van een kluswoning

Vraag direct jouw bod aan
Waarom een bod aanvragen?
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Geen kosten aan verbonden
 • Niet bindend
Bekend van

Jouw woning in 5 stappen verkocht

1. Woning aanmelden

Meld je woning vrijblijvend én kosteloos aan

2. Binnen 48 uur reactie

Binnen twee werkdagen nemen wij contact met je op

3. Aanbieden van de woning

De woning wordt aangeboden binnen ons netwerk

4. Bezichtigingen

De eventuele bezichtigingen verzorg je zelf

5. Officiële koopovereenkomst

Je ontvangt een officiële koopovereenkomst

Gefeliciteerd!

De woning is snel, goed en gratis verkocht

Download gratis het uitgebreide stappenplan voor een verkoop via HuisHunters

2.000+ mensen gingen je voor

Verkoop zoals het is. Geen verkoperskosten. Snel en goed.

Aantal kluswoningen verkocht

50+

Bespaard op renovatiekosten

2,000,000,-

Op nevenkosten bespaard

1,000,000,-

Kluswoning succesvol verkopen

Wil jij een kluswoning snel en succesvol verkopen zonder eerst op te knappen? Dan ben je bij HuisHunters aan het juiste adres. Wij begrijpen als geen ander de uitdagingen die een kluswoning met zich meebrengt en zijn gespecialiseerd in de verkoop van kluswoningen. Met onze expertise en ons uitgebreide netwerk kunnen we de juiste doelgroep aanspreken.

Wat voor typen kluswoningen bestaan er?

Over het algemeen verstaan we onder een kluswoning een woning die opgeknapt moet worden. Tegenwoordig kost renoveren behoorlijk wat geld door de gestegen bouwkosten. Hoe hoog de kosten oplopen is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Er zijn namelijk verschillende gradaties wat betreft kluswoningen. De meest voorkomende typen kluswoningen zijn:

 • Verouderde woning
  Oude woningen die gemoderniseerd moeten worden. In de meeste gevallen gaat het om relatief kleine renovaties.

 • Woning met achterstallig onderhoud
  Woningen die jarenlang niet onderhouden zijn, waardoor onderhoud noodzakelijk is. Er is een middelgrote renovatie nodig om de staat te verbeteren.

 • Vervallen woning
  Woningen in zeer slechte staat die dringend gerenoveerd moeten worden. In de meeste gevallen staan ze leeg of zijn ze langdurig verwaarloosd.

 • Bouwval
  Woningen die onbewoonbaar zijn en die zeer dringend gerenoveerd of (deels) gesloopt moeten worden. Renoveren kost in dit geval veel geld.

Is het nodig om de woning eerst op te knappen?

Als je via HuisHunters verkoopt is het niet nodig om de woning eerst op te knappen. Binnen ons uitgebreide netwerk zijn ze juist op zoek naar kluswoningen. Een woning opknappen kost tegenwoordig behoorlijk veel geld en het is maar de vraag of je die kosten er daadwerkelijk uit haalt bij verkoop. De meeste potentiële kopers zoeken juist een woning die ze volledig naar smaak kunnen opknappen. Het is dus niet nodig om de woning eerst op te knappen. Dat scheelt je in ieder geval een hoop tijd en geld.

Voordelen woning opknappen voor verkoop

 • Mogelijk waarde toevoegen
  Door de woning te verbouwen kan er waarde toegevoegd worden. Echter is het maar de vraag of deze investering eruit wordt gehaald.

 • Mogelijk hogere opbrengst
  De woning kan mogelijk meer opleveren nadat hij is opgeknapt. Echter biedt opknappen geen zekerheid voor een hogere opbrengst.

 • Mooiere presentatie
  De woning komt beter tot zijn recht bij het maken van foto’s. Een mooiere presentatie kan ervoor zorgen dat er meer mensen geïnteresseerd zijn.

Nadelen woning opknappen voor verkoop

 • Kost veel geld
  Opknappen kost tegenwoordig veel geld. Het is maar de vraag of je die investering eruit weet te halen bij de verkoop. In de meeste gevallen is opknappen niet nodig.

 • Kost veel tijd
  Opknappen kost naast veel geld ook veel tijd. De doorlooptijden bij aannemers zijn flink gestegen en als je het zelf op wilt knappen moet je daar wel de tijd voor hebben.

 • Onzekerheid
  Bij het verbouwen van een woning kom je altijd onverwachte dingen tegen die misschien tegen kunnen vallen. Deze onzekerheden kunnen ervoor zorgen dat de totale kosten fors hoger uitvallen dan verwacht.

 • Smaakgevoelig
  Het opknappen van een woning is zeer smaakgevoelig. De meeste kopers willen de woning juist naar hun eigen hand zetten. Het kan dus zonde zijn om de woning voor de verkoop op te knappen.

Wat kan HuisHunters betekenen?

Over het algemeen is het een uitdaging om een kluswoning te verkopen, omdat de doelgroep kleiner is. In de meeste gevallen is een kluswoning niet geschikt voor een verkoop via Funda en in sommige gevallen kan het niet wenselijk zijn om de woning openbaar te verkopen. Om de woning snel en goed te verkopen moet de juiste doelgroep aangesproken worden. Bij HuisHunters zijn we gespecialiseerd in het verkopen van kluswoningen. Wij staan voor een goede, snelle en gratis verkoop. Onze doorlooptijden zijn vele malen korter, doordat er geen professionele foto’s gemaakt hoeven te worden en doordat wij een uitgebreid netwerk hebben met potentiële kopers. Meestal weten wij al binnen twee weken of er kandidaten zijn. Op deze manier is de woning snel en succesvol verkocht!

Als je kiest voor een verkoop via HuisHunters, is het niet dus nodig om de woning eerst op te knappen. Binnen ons uitgebreide netwerk zitten potentiële kopers die juist op zoek zijn naar kluswoningen. Heb jij een kluswoning die verkocht moet worden? Meld de woning dan vrijblijvend aan. Wij helpen je graag verder!


Voordelen HuisHunters

shield

Gespecialiseerd in kluswoningen

bag

Geen makelaarskosten

clock

Snel verkocht

location

Actief in heel Nederland

alert

Geen verkoopstress

alert

Woningen in alle staten

alert

Bespaard tijd en geld

alert

Opknappen niet nodig

Veelgestelde vragen over kluswoningen

Heel algemeen is een kluswoning een woning die opgeknapt moet worden. Het is een woning waarin nog veel werk moet worden verzet om het naar de gewenste staat te brengen. Kluswoningen kunnen variëren van woningen die een kleine update nodig hebben tot woningen die ingrijpende renovaties vereisen.

De meest voorkomende typen kluswoningen zijn:
- Verouderde woning
- Woning met achterstallig onderhoud
- Vervallen woning
- Bouwval

Voor een verkoop via HuisHunters is het niet nodig om de woning eerst op te knappen. Binnen ons uitgebreide netwerk zijn ze juist op zoek naar woningen die naar eigen smaak opgeknapt kunnen worden. Het is zonde van de tijd en het geld om de woning eerst op te knappen.

De waarde van een kluswoning is afhankelijk van de daadwerkelijke staat, kosten voor renovatie en waarde na verbouwing. Je komt ongeveer op de waarde in huidige staat door de renovatiekosten van de waarde na verbouwing af te halen. Het is belangrijk om realistisch te zijn wat betreft de woningwaarde.

Bij HuisHunters zijn we gespecialiseerd in de verkoop van kluswoningen. Binnen ons uitgebreide netwerk weten we meestal binnen twee weken of er kandidaten zijn. De overdracht vindt meestal na vier tot acht weken plaats.

De meeste kopers willen de woning naar hun eigen hand zetten, waardoor het zonde is om de woning op te knappen voor de verkoop. Opknappen kost tegenwoordig veel geld en het is maar de vraag of je deze investering eruit weet te halen.

Daarom HuisHunters

wat klanten zeggen over HuisHunters:

‘Het heeft ons een hoop tijd en geld bespaard!’
Tussenwoning in Alkmaar

Bedankt, heren van HuisHunters. Wij zijn super blij met het snelle resultaat. Ons ouderlijk huis was heel snel verkocht, ondanks dat het zeer verouderd was. Het heeft ons een hoop tijd en geld bespaard door de woning op deze manier te verkopen en daarom raden wij het iedereen aan. Zeker als je de woning geërfd hebt is het fijn dat het snel en goed geregeld is.

‘Snel verkocht in slechte staat’
Hoekwoning in Rotterdam

De woning van mijn moeder was in slechte staat. Ze had eigenlijk al jaren niks meer aan de woning gedaan. Wegens haar gezondheid is ze verhuisd naar een aanleunwoning. In opdracht van mijn moeder heb ik HuisHunters gevraagd voor de verkoop. Voor ons was het belangrijkste dat de woning snel werd verkocht en dat we niks hoefde op te knappen. Daar was simpelweg geen tijd en geld voor. De woning werd in slechte staat aangeboden en binnen twee weken hadden we al een koper. Voor ons was dit de perfecte oplossing.

‘Niet nodig om eerst op te knappen’
Appartement in Almelo

In eerste instantie wilde ik mijn appartement opknappen voor de verkoop, maar eigenlijk had ik daar geen zin in. Toen kwam ik op de website van HuisHunters en heb ik me aangemeld. Vanaf het eerste moment had ik er een goed gevoel bij. Het verhaal was duidelijk en het was niet nodig om de woning op te knappen. Uiteindelijk heb ik mijn appartement verkocht voor een mooie prijs. De verkoop was nog gratis ook!

‘Klushuis verkocht’
Tussenwoning in Spijkenisse

Het was voor HuisHunters geen probleem dat er heel veel aan het huis gedaan moest worden. Toen ik in het buitenland was heb ik het tijdelijk verhuurd. Helaas trof ik de woning volledig uitgewoond aan. Alsnog is het voor een redelijke prijs verkocht. Ik had lager verwacht, omdat de woning echt volledig verbouwd moest worden. Je moet bij HuisHunters zijn als je een klushuis wilt verkopen.

‘Snel en efficiënt’
Appartement in Zaandam

Het appartement van mijn oom moest verkocht worden. De woning zag er echt slecht uit en het stond helemaal vol met spullen. Toch heeft HuisHunters het snel kunnen verkopen in deze staat. Voor ons was het fijn dat we niet hoefden op te ruimen of op te knappen. Het kon aan de hand van wat foto’s al te koop worden gezet en binnen een week was het al verkocht. Zeer snel en efficiënt dus.

Recent verkochte woningen

Appartement in
Amsterdam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Almere

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Spijkenisse

Recent verkochte woningen

Geschakelde woning in
Nijmegen

Recent verkochte woningen

Verhuurde woning in
Gouda

Recent verkochte woningen

Heel pand in
Zaandam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Hellevoetsluis

Recent verkochte woningen

Maisonnette in
Rotterdam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Heerlen

Recent verkochte woningen

Appartement in
Spijkenisse

Recent verkochte woningen