+
Laat je gegevens achter om het stappenplan gratis te downloaden

*Indien u op downloaden klikt gaat u akkoord met de privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Bedankt voor het downloaden met email adres: [email protected]

Alles over executieverkoop
en hoe je die kunt voorkomen

Vraag direct jouw bod aan
Waarom een bod aanvragen?
  • Geheel gratis en vrijblijvend
  • Geen kosten aan verbonden
  • Niet bindend
Bekend van

Jouw woning in 5 stappen verkocht

1. Woning aanmelden

Meld je woning vrijblijvend én kosteloos aan

2. Zo snel mogelijk reactie

Gezien de situatie nemen wij zo snel mogelijk contact op

3. Aanbieden van de woning

De woning wordt aangeboden binnen ons netwerk

4. Bezichtigingen

De eventuele bezichtigingen verzorg je zelf

5. Officiële koopovereenkomst

Je ontvangt snel een officiële koopovereenkomst

Verkocht!

Snel verkocht voor een betere prijs, waardoor je schulden kunt aflossen

Download gratis het uitgebreide stappenplan voor een verkoop via HuisHunters

2.000+ mensen gingen je voor

Verkoop zoals het is. Geen verkoperskosten. Snel en goed.

Aantal executieverkopen voorkomen

30+

Extra opbrengst

1,000,000,-

Op nevenkosten bespaard

600,000,-

Executieverkoop

Het kan zijn dat een executieverkoop dreigt, doordat je een betalingsachterstand of zakelijk geschil hebt. De opbrengst bij een executieveiling ligt vaak ver onder de werkelijke woningwaarde. In sommige gevallen ligt de opbrengst zelfs 50% lager. De schulden zullen worden afgelost met de opbrengst van de executieveiling. Je wilt de woning natuurlijk goed verkopen zonder dat je met een restschuld komt te zitten. Voorkom een executieverkoop door de woning voor de veiling uit te verkopen via HuisHunters.

Wat is een executieverkoop?

Een executieverkoop is een gedwongen verkoop waarbij de opbrengst wordt gebruikt om openstaande schulden af te lossen. Bij betalingsachterstanden kan de schuldeiser overgaan tot executieverkoop. In de meeste gevallen is de schuldeiser de bank waarbij je een hypotheek hebt. Bij faillissement kan er bijvoorbeeld ook executoriaal beslag gelegd worden op een woning of bedrijfspand. Je komt met een restschuld te zitten als de opbrengst lager is dan de resterende schuld. In de meeste gevallen heb je nog de mogelijkheid om de woning zelf te verkopen, voordat de woning op een executieveiling wordt verkocht. Het is verstandig om hier gebruik van te maken.

Wanneer dreigt een executieverkoop?

Een executieverkoop dreigt wanneer de eigenaar van de woning gedurende langere tijd niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen of wanneer er sprake is van faillissement of een zakelijk geschil. Dit kan resulteren in het opbouwen van een betalingsachterstand of het ontstaan van andere schulden. De schuldeisers hebben dan het recht om de woning te verkopen. Dit zullen zij enkel doen als ze geen betalingsregeling kunnen treffen en er geen andere oplossingen meer zijn.

Oorzaken van een executieverkoop?

Er zijn veel verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een executieverkoop van een woning. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Betalingsachterstanden

  • Werkloosheid

  • Langdurige ziekte

  • Relatiebreuk of scheiding

  • Overlijden partner

  • Andere schulden

  • Faillissement

Wat kan HuisHunters betekenen?

HuisHunters kan helpen bij het voorkomen van een executieverkoop, door de woning voor de veiling uit te verkopen. Indien het wettelijk is toegestaan, heb je de mogelijkheid de woning terug te huren. Wij werken hiervoor samen met diverse geldverstrekkers en banken. Wij streven naar een hogere opbrengst dan bij een executieveiling. Wij staan namelijk voor een snelle, goede en gratis verkoop. Bovendien is er een aanbetaling mogelijk waardoor je direct van je betalingsproblemen af bent. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen in deze moeilijke situatie.


Voordelen HuisHunters

shield

Executieverkoop voorkome

bag

Geen makelaarskosten

arrow

Tijdelijk terughuren behoort tot de mogelijkheden

hands

Direct van uw betalingsachterstand af door mogelijke aanbetaling

clock

Snel verkocht

location

Actief in heel Nederland

ticket

Betere prijs dan bij een executieveiling

alert

Geen verkoopstress

Veelgestelde vragen over executieverkoop

Een executieverkoop is een gedwongen verkoop van je woning, omdat er betalingsachterstanden zijn bij de geldverstrekker. De geldverstrekker kan de woning dan verkopen op een executieveiling.

Een executieverkoop dreigt als je de hypotheekschuld niet meer kunt betalen. Er zijn verschillende redenen waarom je de hypotheekschuld niet meer kunt betalen, zoals: baan verloren, relatiebreuk, faillissement, overlijden partner of langdurige ziekte.

De geldverstrekker gaat over tot executieverkoop om het uitgeleende geld terug te krijgen. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om de schuld af te betalen.

Voordat de geldverstrekker daadwerkelijk overgaat tot executieverkoop heb je nog de kans om de woning zelf te verkopen. Het is verstandig om deze kans te benutten, aangezien de opbrengst bij een executieverkoop vaak lager liggen dan wanneer je de woning zelf verkoopt.

HuisHunters kan helpen een executieverkoop te voorkomen door de woning voor de veiling uit te verkopen. Wij streven naar een goede en snelle verkoop met een hogere opbrengst dan bij een executieveiling. Voorkom op deze manier een executieverkoop!

De meest voorkomende oorzaken van een executieverkoop zijn: baan verloren, langdurige ziekte, relatiebreuk, overlijden partner of faillissement.

De bank kan overgaan tot een executieverkoop als je niet meer in staat bent om de hypotheeklasten te betalen. De woning kan dan verkocht worden op een executieveiling aan de hoogste bieder. De opbrengst wordt gebruikt om de hypotheek mee af te betalen.

De bank mag overgaan tot een executieverkoop van jouw huis als je niet meer in staat bent om de hypotheeklasten te betalen. Eerst zullen zij een betalingsregeling proberen te treffen, mocht dat niet lukken dan zouden zij over kunnen gaan tot executieverkoop. Zij zijn hiervoor bevoegd omdat de woning als onderpand geldt van de hypotheek.

Daarom HuisHunters

wat klanten zeggen over HuisHunters:

‘Net op tijd verkocht!’
Hoekappartement in Lelystad

Wij waren redelijk in paniek toen de gedwongen verkoop steeds dichterbij kwam. Drie weken voor de veiling hebben we contact gezocht met HuisHunters. Dat bleek een heel goede zet te zijn. Met de opbrengst konden wij alle schulden aflossen. Gelukkig waren we dus net op tijd en hebben we de executieverkoop weten te voorkomen. De verkoop was snel geregeld.

‘Wacht niet te lang’
Appartement in Tilburg

Zonder HuisHunters had de woning op de veiling gekomen en had ik er veel minder voor gekregen. Een tip van mij: wacht niet te lang en schakel HuisHunters in. De verkoop was zo geregeld. Het heeft mij in ieder geval veel stress bespaard in een periode die al moeilijk genoeg is. Het is dus echt aan te raden om HuisHunters in te schakelen. Ze hebben duidelijk ervaring met dit soort situaties.

‘Schakel op tijd hulp in’
Tussenwoning Enschede

In het begin schaamde ik me voor de schulden en heb ik veel te lang gewacht met hulp in te schakelen. Het was voor mij onmogelijk om de schulden in te lossen. De bank gaf dan ook aan dat de woning op een executieveiling verkocht zal worden. Gelukkig heb je als verkoper nog de kans de woning zelf te verkopen, alleen heb je hier maar weinig tijd voor. In deze situatie is HuisHunters echt de oplossing voor mij geweest. De schulden zijn godzijdank afgelost.

‘Snel zelf verkopen’
Maisonnette in Utrecht

Het is erg stressvol als je van de bank hoort dat ze overgaan tot executieverkoop. Dat doen zij natuurlijk niet zomaar, maar het is toch het moment waarop het opeens heel dichtbij komt. Al snel hadden we besloten het heft in eigen handen te nemen en de woning snel zelf te verkopen. Met goedkeuring van de bank heeft HuisHunters snel een zekere koper gevonden. Bedankt, wij zijn jullie heel erg dankbaar!

‘Geen restschuld, gelukkig!’
Hoekwoning in Den Haag

Een week voor de executieveiling hebben wij contact opgenomen met HuisHunters. Wij dachten dat we te laat zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. Het was erg moeizaam om goedkeuring van de bank te krijgen. De overdracht zou namelijk pas na de datum van de executieveiling zijn. We hadden mazzel dat de bank uitstel had gegeven. Zonder de zekerheid van HuisHunters had dat zeker niet gelukt en hadden we nu misschien wel met een restschuld gezeten. Voor iedereen die in deze situatie zit raden wij het aan om snel contact op te nemen, voordat het te laat is.

Recent verkochte woningen

Appartement in
Amsterdam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Almere

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Spijkenisse

Recent verkochte woningen

Geschakelde woning in
Nijmegen

Recent verkochte woningen

Verhuurde woning in
Gouda

Recent verkochte woningen

Heel pand in
Zaandam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Hellevoetsluis

Recent verkochte woningen

Maisonnette in
Rotterdam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Heerlen

Recent verkochte woningen

Appartement in
Spijkenisse

Recent verkochte woningen