+
Laat je gegevens achter om het stappenplan gratis te downloaden

*Indien u op downloaden klikt gaat u akkoord met de privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Bedankt voor het downloaden met email adres: [email protected]

Emigreren en huis verkopen
Alles over huis verkopen bij emigratie

Vraag direct jouw bod aan
Waarom een bod aanvragen?
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Geen kosten aan verbonden
 • Niet bindend
Bekend van

Jouw woning in 5 stappen verkocht

1. Woning aanmelden

Meld je woning vrijblijvend én kosteloos aan

2. Zo snel mogelijk reactie

Gezien de situatie nemen wij zo snel mogelijk contact op

3. Aanbieden van de woning

De woning wordt aangeboden binnen ons netwerk

4. Bezichtigingen

De eventuele bezichtigingen verzorg je zelf

5. Officiële koopovereenkomst

Je ontvangt snel een officiële koopovereenkomst

Gefeliciteerd!

De woning is snel, goed en gratis verkocht

Download gratis het uitgebreide stappenplan voor een verkoop via HuisHunters

2.000+ mensen gingen je voor

Verkoop zoals het is. Geen makelaarskosten. Snel en goed.

Aantal verkopers geholpen die gingen emigreren

25+

Bespaard op makelaarskosten

100,000,-

Op nevenkosten bespaard

75,000,-

Woning verkopen en emigreren

Misschien heb je de keuze gemaakt om te verhuizen naar een ander land of ga je terug naar het land van je herkomst. Het is in ieder geval een spannende tijd waarbij veel op je af komt. Er moet veel geregeld worden als je gaat emigreren. Zo moet je woning wellicht verkocht worden voordat je een andere woning in het buitenland kan kopen. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om hun woning in Nederland te verkopen. Bij HuisHunters helpen we je graag met de verkoop van je woning voordat je gaat emigreren.

Wat moet je allemaal regelen als je gaat emigreren?

Het emigratieproces kan behoorlijk complex zijn. Het is verstandig om ruim de tijd te nemen om alles te regelen en te plannen. Er zijn namelijk verschillende zaken die je moet regelen als je besluit te gaan emigreren. Hieronder worden diverse stappen benoemd die belangrijk zijn om te doorlopen:

 • 1. Onderzoek en planning
  Doe onderzoek naar de immigratievereisten van het land waar je heen wilt emigreren. Het is ook belangrijk om informatie in te winnen over de economische omstandigheden van het land.

 • 2. Visum en verblijfsvergunning
  Informeer naar de visumvereisten en vraag op tijd het juiste visum aan. De procedures hiervoor verschillen per land. In de meeste gevallen heb je een paspoort, geboorteakte, huwelijksakte en medische rapporten nodig.

 • 3. Financiën en verzekeringen
  Het is belangrijk dat je een internationale ziektekostenverzekering afsluit. Open een bankrekening in het nieuwe land en bekijk of je je bankzaken ook vanuit het buitenland kan regelen. Onderzoek ook welke verzekeringen verplicht zijn.

 • 4. Huisvesting
  De meeste mensen verkopen hun woning in Nederland en gaan op zoek naar een geschikte woonruimte in het nieuwe land. Het is aan te raden om eerst een tijdje te gaan huren voordat je besluit definitief een huis te kopen. Een lokale makelaar kan je helpen bij het vinden van een geschikte woning.

 • 5. Gezondheidszorg
  Zorg ervoor dat je je medisch dossier compleet hebt, zeker als je medicijnen nodig hebt. Sluit tijdig een zorgverzekering af in het land waar je heen gaat emigreren. Per land verschillen de gezondheidszorgvoorzieningen, dus het is belangrijk om onderzoek te doen naar mogelijke verzekeringen.

 • 6. Pensioen
  Informeer bij je pensioenfonds of je sociale zekerheid overdraagbaar is en doe onderzoek naar de pensioenregelingen in het betreffende land. Nederland heeft verdragen met diverse landen die je recht op pensioen beschermen.

 • 7. Belastingen
  Win informatie in over de fiscale regels in het land waar je naartoe gaat. Informeer bij de Nederlandse belastingdienst of er nog belastingen zijn die je moet betalen. Het is verstandig om een belastingadviseur in te schakelen, die kan ook kijken naar eventuele belastingvoordelen of gunstige regelingen.

 • 8. Verhuizen
  De meeste mensen verkopen hun woning in Nederland en gaan op zoek naar een geschikte woonruimte in het nieuwe land. Het is aan te raden om eerst een tijdje te gaan huren voordat je besluit definitief een huis te kopen. Een lokale makelaar kan je helpen bij het vinden van een geschikte woning.

Huis verkopen of verhuren als je gaat emigreren?

In de meeste gevallen twijfelen verkopers tussen twee opties: verkopen of verhuren. Het blijkt dat de meeste verkopers kiezen om de woning in Nederland te verkopen. Op deze manier maak je geld vrij om een andere woning in het buitenland te kunnen kopen. Verhuren brengt natuurlijk risico’s met zich mee en de woning is moeilijk te beheren op afstand. Om deze reden kiezen veruit de meeste mensen ervoor om de woning definitief te verkopen. Zeker als je van plan bent om voor de rest van je leven in het buitenland te wonen.

Voordelen woning verkopen als je gaat emigreren

Je kunt ervoor kiezen de woning te verkopen of aan te houden. Het verkopen van je woning als je gaat emigreren kent diverse voordelen:

 • Financiële zekerheid
  Door de woning te verkopen komt er geld vrij waarmee je een deel van de nieuwe woning kunt financieren. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor snel kunt schakelen, omdat je kapitaal beschikbaar hebt. Bovendien weet je precies wat je kunt besteden.

 • Snel schakelen
  Doordat je kapitaal beschikbaar hebt kun je snel schakelen bij het kopen van een andere woning. Dit biedt de verkoper ook meer zekerheid. Dit geeft rust in je hoofd, zodat je je vol kunt focussen op het zoeken naar een geschikte woning.

 • Geen verplichtingen
  Door de woning te verkopen heb je niet meer te maken met hypotheeklasten, woonverzekeringen en andere vaste lasten. Dit vermindert stress en geeft je meer vrijheid om je te concentreren op het emigratieproces.

 • Geen onderhoudskosten
  Nadat je de woning hebt verkocht, heb je ook niet meer te maken met de onderhoudskosten die je wel zou hebben als je de woning aan zou houden. Zo weet je zeker dat je in de toekomst geen geld kwijt bent aan onderhoud.

 • Flexibiliteit
  Als je de woning verkoopt, ben je niet meer gebonden aan een hypotheek of woning in Nederland. Je bent heel flexibel, omdat je geen verplichtingen meer hebt. Het vrijgekomen geld uit verkoop is vrij te besteden, dus je hebt meer mogelijkheden.

Nadelen woning verkopen als je emigreren

Het verkopen van je woning als je gaat emigreren kent eigenlijk een enkel nadeel:

 • Geen verblijf meer in Nederland
  Mocht je ooit nog terugkeren, dan heb je geen woning meer waar je zou kunnen wonen. De kans bestaat dat je dan duurder moet kopen, dan je verkocht hebt.

Tips huis verkopen als je gaat emigreren

 • Bereid je goed voor
  Zorg voor een goede en duidelijke planning wat betreft de emigratie. Er moeten namelijk behoorlijk wat zaken geregeld worden. Ga goed voorbereid aan de slag om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Verkoop in huidige staat
  Het is niet nodig om de woning eerst op te knappen voor de verkoop. Kopers zoeken in de meeste gevallen een woning die ze nog naar eigen smaak kunnen maken. Het zou zonde zijn als je de investering er niet uit weet te halen.

 • Maak een lijst van zaken
  Maak een lijst met spullen die achterblijven en spullen die wellicht ter overname zijn. De koper weet dan precies welke spullen er blijven staan en welke spullen er overgenomen zouden kunnen worden. Zelf hoef je de spullen dan niet los te verkopen of te verhuizen.

 • Regel volmacht
  Het kan handig zijn om een volmacht af te geven voor de overdracht van de woning. Op deze manier hoef je niet terug naar Nederland om te tekenen voor de verkoop. Regel je dit niet op tijd, dan kan het zijn dat je terug moet om alsnog te kunnen tekenen.

 • Schakel professionals in
  Het is verstandig om professionals in te schakelen voor bijvoorbeeld de verkoop van de woning, voor juridisch advies en voor het migratieproces. Er zijn diverse partijen die behoorlijk wat werk uit handen kunnen nemen.

Woning tijdelijk terughuren als je gaat emigreren

Bij HuisHunters is het mogelijk dat je de woning tijdelijk kunt terughuren. Het voordeel hiervan is dat je het geld al hebt ontvangen, zodat je snel kunt schakelen bij het kopen van een andere woning. Op deze manier weet je precies hoeveel je te besteden hebt en hoef je niet direct je oude woning te verlaten. Terughuren is echter niet in alle gemeenten toegestaan. In gebieden waar de opkoopbescherming geldt, kan de woning niet terug gehuurd worden. HuisHunters kan uitzoeken of het terughuren is toegestaan in jouw gemeente. Verkopen en terughuren kan dus een mooie oplossing zijn voor als je gaat emigreren.


Voordelen HuisHunters

shield

Ervaring met huis verkopen en emigreren

bag

Geen makelaarskosten

clock

Snel verkocht

location

Actief in heel Nederland

clock

Tijdelijk terughuren mogelijk

clock

Flexibele opleveringsdatum

ticket

Financiële zekerheid

alert

Onbezorgd verkopen

Veelgestelde vragen

De volgende zaken zijn belangrijk om te regelen als je gaat emigreren: een visum, uitschrijving bij de gemeente, een nieuw adres opgeven bij de Belastingdienst en controleren of je alle belastingen hebt betaald.

De meeste mensen kiezen ervoor om te verkopen, aangezien de opbrengst gebruikt kan worden voor de aankoop van een andere woning. Verhuren kan moeilijk te beheren zijn vanaf een afstand, maar het is een mogelijkheid als je denkt ooit nog terug naar Nederland te keren.

Zorg allereerst voor een goede voorbereiding, maak een lijst met spullen die achterblijven na verkoop, verkoop de woning in huidige staat, regel op tijd een volmacht en schakel professionals in.

Bij HuisHunters is het mogelijk om de woning tijdelijk terug te huren, zodat je in het buitenland op zoek kunt naar een geschikte woning. Doordat je het geld al op de rekening hebt staan, weet je precies wat je kunt besteden aan een andere woning.

In de meeste gevallen is het geld uit de verkoop nodig om een andere woning aan te kunnen schaffen. Bovendien ben je van plan om te emigreren, dus is het niet nodig om een huis in Nederland te hebben. Door de woning te verkopen weet je precies wat je kunt besteden en heb je geen verplichtingen meer in Nederland.

Sommige mensen kiezen ervoor om de woning te verhuren als ze gaan emigreren. Hier kun je voor kiezen als je ooit van plan bent om terug te keren of als je het geld niet nodig hebt voor de aanschaf van een andere woning.

Daarom HuisHunters

Wat klanten die gingen emigreren zeggen over HuisHunters:

‘Maakt het proces makkelijker’
Vrijstaande woning in Beverwijk

Door via HuisHunters te verkopen werd het voor ons makkelijker om een woning in Spanje te kunnen kopen. Wij hebben ons huis een periode terug kunnen huren. Inmiddels hebben we een leuk huis gekocht en zijn we van plan om snel te gaan verhuizen. Zeker een aanrader als je nog geen ander huis heb gekocht!

‘Super goed geholpen’
Appartement in Arnhem

Wij zijn zeer te spreken over de dienstverlening van HuisHunters. Ze hebben ons super goed geholpen in een periode die voor ons nogal stressvol was. Door de verkoop uit handen te geven, konden wij ons richten op de verhuizing naar Canada. In eerste instantie dachten we de woning terug te willen huren, maar dat bleek achteraf niet nodig. Gelukkig waren de kopers hier flexibel in en was het geen probleem. Veel soepeler kan haast niet!

‘Bedankt voor de hulp!’
Appartement in Rotterdam

Emigreren gaat je niet in de koude kleren zitten, zeg. Wat heb ik het onderschat. Gelukkig ging de verkoop soepeler dan de verhuizing zelf. Doordat ik al in het buitenland woonde kon ik niet bij de bezichtigingen en de overdracht zijn. Door de flexibiliteit van HuisHunters is de woning goed verkocht. Bedankt voor de hulp!

‘Niet op Funda en snel verkocht’
Tussenwoning in Dronten

Na een lange periode van twijfel hebben wij besloten om net als onze dochter naar Denemarken te verhuizen. In eerste instantie dachten we eraan om ons huis aan te houden voor de verhuur, maar om problemen te voorkomen hebben we besloten het toch te verkopen. Wij vonden het belangrijk dat de woning niet openbaar op Funda zou staan en dat we snel een koper zouden vinden. Met behulp van HuisHunters is dat heel goed gelukt, waardoor er een hele last van onze schouders is afgevallen.

‘Snel verkocht zonder renovatie’
Hoekwoning in Best

Ons huis was gedateerd en er moest veel aan gedaan worden. We hadden erover nagedacht om het eerst te renoveren. Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan, mede doordat HuisHunters aangaf dat het niet nodig was. Het heeft ons veel tijd en geld bespaard. Bovendien is de woning heel snel verkocht. Momenteel huren wij een woning in Spanje om te kijken of we hier iets willen gaan kopen. Met geld in onze zak kunnen we snel beslissen als het nodig is. Top gedaan jongens!

Recent verkochte woningen

Appartement in
Amsterdam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Almere

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Spijkenisse

Recent verkochte woningen

Geschakelde woning in
Nijmegen

Recent verkochte woningen

Verhuurde woning in
Gouda

Recent verkochte woningen

Heel pand in
Zaandam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Hellevoetsluis

Recent verkochte woningen

Maisonnette in
Rotterdam

Recent verkochte woningen

Tussenwoning in
Heerlen

Recent verkochte woningen

Appartement in
Spijkenisse

Recent verkochte woningen