Energielabel

Publicatie: 10 februari 2023

5 tips als executieverkoop dreigt

Vraag direct jouw bod aan

Bij een executieverkoop wordt je woning gedwongen verkocht doordat je betalingsachterstanden hebt bij de schuldeiser. In de meeste gevallen is de schuldeiser de bank waarbij je een hypotheek hebt afgesloten. Als je niet meer in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te voldoen kan de bank overgaan tot executieverkoop. Het is voor hen het laatste redmiddel om hun geld terug te krijgen. In dit artikel staan 10 tips voor als een executieverkoop dreigt.

 • 1. Probeer de hypotheek te betalen
  Het kan gebeuren dat je onvoldoende saldo op je rekening hebt, waardoor de hypotheekverstrekker geen geld kon afschrijven. Zorg er dan snel voor dat je het geld alsnog overmaakt, zodat je geen betalingsachterstand meer hebt.

 • 2. Ga in gesprek met de schuldeiser
  Mocht je niet in staat zijn de hypotheek te betalen, dan is het verstandig om in gesprek te gaan met de schuldeiser. Probeer een betalingsregeling te treffen. Laat je helpen om in te lopen op de betalingsachterstand.

 • 3. Voorkom drie maanden achterstand
  Vanaf drie maanden betalingsachterstanden komt er een deurwaarder langs. De kosten hiervoor kunnen snel oplopen en je moet deze kosten uiteindelijk zelf betalen. Vanaf een betalingsachterstand van drie maanden gaat het vervelend worden. In dat geval zal de deurwaarder achter je aan zitten.

 • 4. Voorkom een gedwongen verkoop
  Nadat er een aantal maanden niet meer betaald is kan de bank overgaan tot executieverkoop. De opbrengst bij een executieverkoop is een stuk lager dan wanneer je de woning zelf verkoopt. Gelukkig krijg je altijd de kans om de woning zelf te verkopen. HuisHunters kan je hier gratis bij helpen om de woning voor een goede prijs te verkopen.

 • 5. Kijk uit voor een restschuld
  Bij een executieverkoop is de opbrengst vaak lager dan hoogte van de hypotheek. In dat geval kom je met een restschuld te zitten. Bovendien gaan alle kosten voor de deurwaarder, executieveiling en overige kosten er nog af. Dit kan betekenen dat je met een grote restschuld komt te zitten. Voorkom dit door de woning te verkopen via bijvoorbeeld HuisHunters.

Je doet er dus goed aan om een executieverkoop te voorkomen. Gelukkig zijn er partijen als HuisHunters waarbij je de woning snel, goed en gratis kunt verkopen. Dat maakt de kans op een restschuld een stuk kleiner. Dreigt jouw huis gedwongen verkocht te worden? Wij helpen je graag verder in deze vervelende situatie. Neem contact met ons op of meld de woning direct aan via de website.