Publicatie: 12 augustus 2022

Tips huis verkopen

Vraag direct jouw bod aan

Er komt veel kijken bij de verkoop van je woning. Het is natuurlijk een grote beslissing die je neemt. Het is dan wel fijn als je weet waarop je moet letten bij de verkoop van je woning. In dit artikel zullen 10 handige tips gedeeld worden voor wanneer je je huis gaat verkopen. Zorg ervoor dat je helemaal klaar bent voor de verkoop!

 1. Opruimen
  Zorg ervoor dat de woning opgeruimd is en dat je zoveel mogelijk spullen tijdelijk ergens opslaat. Een opgeruimd huis zorgt voor rust en het laat zien hoeveel ruimte de woning heeft. Vaak is dit ook een goed moment om overbodige spullen van de hand te doen. Dat scheelt weer voor de verhuizing!
 2. Persoonlijke spullen verwijderen
  Hierbij gaat het voornamelijk over persoonlijke foto’s. Schilderijen en kunstwerken mogen natuurlijk best blijven hangen. Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke spullen die niks toevoegen aan de sfeer in het huis.
 3. Achterstallig onderhoud aanpakken
  Het is misschien voor de hand liggend dat het onderhoud van de woning in orde moet zijn, maar het komt vaak voor dat er toch achterstallig onderhoud is. Het is vaak het eerste wat kopers zien als ze de woning bekijken. Zorg ervoor dat het schilderwerk netjes is, dat er geen kranen lekken en dat er geen dakpannen missen.
 4. Slimme investeringen doen
  Het is niet nodig om grote investeringen te doen voor de verkoop, aangezien dit in de meeste gevallen geen zekerheid geeft voor een betere verkoop. Onder de grote investeringen vallen bijvoorbeeld de keuken en badkamer. Deze zijn zeer smaakgevoelig, dus het is niet verstandig om deze te vervangen voor de verkoop. Investeer bijvoorbeeld wel in het binnen- en buitenschilderwerk, het dak of CV-ketel.
 5. Woning zo licht mogelijk maken
  Zorg ervoor dat de woning zo licht mogelijk is voor de foto’s en eventuele bezichtigingen. Maak bijvoorbeeld de foto’s op een zonnige dag. Trek de gordijnen helemaal open, haal de vensterbanken leeg een laat zoveel mogelijk licht naar binnen.
 6. Buitenruimte netjes maken
  Het is belangrijk dat de buitenruimte netjes is, of dat nou een tuin, balkon of dakterras is. Zorg ervoor dat het er gezellig uitziet door bijvoorbeeld de kussens in de bank te leggen of door planten toe te voegen. Onkruid is een teken van onverzorgdheid, haal dit dus weg.
 7. Zorg voor goede foto’s
  Foto’s moeten woningzoekers overhalen tot het plannen van een bezichtiging. Het is belangrijk dat de foto’s een reëel beeld geven van de woning. Gebruik geen groothoeklens waardoor de woning groter lijkt dan het daadwerkelijk is. Als er dan mensen komen kijken valt de ruimte altijd tegen.
 8. Bezichtigingen
  Voor woningzoekers is het belangrijk dat zij genoeg tijd hebben om de gehele woning te kunnen bekijken. Een te strakke planning zorgt voor gehaaste bezichtigingen. Een huis kopen is vaak de grootste uitgaven die mensen doen. Geef ze dus voldoende tijd om rustig de woning te bekijken en geef ze de mogelijkheid tot het stellen van vragen.
 9. Zorg voor een goede koopovereenkomst
  In de koopovereenkomst staan alle afspraken tussen de koper en verkoper. Het is een belangrijk juridisch document dat tevens bindend is. Zorg ervoor dat je een goede koopovereenkomst op laat stellen door bijvoorbeeld de makelaar, bemiddelaar of notaris.
 10. Vergelijk verschillende manieren van verkopen
  Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om je huis te verkopen. Je kunt de woning door een makelaar laten verkopen of je kunt verkopen zonder makelaar. Er zijn zelfs manieren waarbij je de woning geheel gratis kunt verkopen. Onderzoek goed welke manier het beste bij jou past.