Publicatie: 21 juni 2023

Huis verkoopt niet op Funda

Vraag direct jouw bod aan

Huis verkopen lukt niet

Misschien staat je huis al een tijdje te koop en wil het maar niet lukken om een koper te vinden. Het verkopen van een huis is voor veel mensen een stressvolle periode. In sommige gevallen heb je al een ander huis gekocht, waardoor je misschien met dubbele lasten komt te zitten. Er zijn echter mogelijkheden om je huis op een andere manier te verkopen. Het is verstandig om naar deze mogelijkheden te kijken als het niet lukt om je huis te verkopen. In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje.

Huis verkoopt niet via Funda

De meeste mensen schakelen een makelaar in voor de verkoop. Vervolgens plaatst de makelaar de woning op Funda. Echter zijn niet alle woningen geschikt voor een plaatsing op Funda. Op Funda kijken namelijk alleen particuliere kopers. Misschien is de woning wel geschikt voor een andere doelgroep. Een veelvoorkomende reden waarom de woning niet verkoopt is de vraagprijs. Je schrikt mensen af met een te hoge vraagprijs. Het is belangrijk om een realistische vraagprijs te hanteren. Makelaars zijn vaak geneigd om bij een waardebepaling een zo hoog mogelijke prijs af te geven, zodat ze meer kans maken op de verkoopopdracht. Echter blijkt dit niet altijd een goede strategie te zijn. Mede hierdoor kan een woning maanden te koop staan zonder verkocht te worden. Er zijn gelukkig andere manieren waarop je je huis kunt verkopen als het via Funda niet lukt.

Redenen waarom een huis niet verkoopt via Funda

Zoals eerder benoemd zijn er diverse redenen waarom een huis niet verkoopt via Funda. De meest voorkomende redenen zijn:

 • Overprijsd
  De meest voorkomende reden waarom een verkoop via Funda niet lukt, is omdat de woning mogelijk overprijsd is. De vraagprijs is dan te hoog, waardoor er geen interesse is. Het is belangrijk een realistische vraagprijs te hanteren.

 • Locatie
  Op sommige locaties is de vraag heel laag, waardoor een woning heel lang te koop kan staan. De locatie is voor veel woningzoekenden een belangrijk punt. Mocht je een woning verkopen in een gebied met een lage vraag, dan moet je jezelf afvragen of de woning wel geschikt is voor een plaatsing op Funda.

 • Prijsklasse
  Woningen in de hogere prijsklasse zijn moeilijker te verkopen, omdat er minder mensen zijn die zoveel geld kunnen uitgeven aan een woning. Over het algemeen staan woningen in het hogere segment langer te koop. Er zijn makelaars die gespecialiseerd zijn in het hogere segment, maak daar gebruik van.

 • Slechte staat
  Woningen in slechte staat zijn momenteel niet aantrekkelijk voor de meeste particulieren, omdat de bouwkosten enorm zijn gestegen. In de meeste gevallen is een woning in slechte staat niet geschikt voor een plaatsing op Funda. Deze woningen zijn uitermate geschikt voor een alternatieve verkoop via bijvoorbeeld HuisHunters.

 • Verkeerde doelgroep
  Op Funda kijken vrijwel alleen particulieren kopers. Bedrijven, beleggers en fondsen kijken niet op Funda en kopen enkel woningen die zij aangeboden krijgen binnen hun netwerk. Soms moet er dus een andere doelgroep aangesproken worden om de woning te kunnen verkopen.

Alternatieve verkoop

Het is mogelijk om je huis van Funda af te halen en het via een andere weg te proberen. Er zijn diverse partijen die woningen verkopen die niet op Funda staan. De woning wordt dan uitsluitend via niet-openbare kanalen aangeboden. Er bestaat dus een hele wereld achter Funda. Deze alternatieve manier van verkopen heeft als voordeel dat de verkoop gratis is. Een bemiddelaar heeft een groot netwerk waarbinnen de woning mogelijk verkocht kan worden. Deze optie is zeker het onderzoeken waard als je woning niet via Funda verkocht wordt. Een bijkomend voordeel is dat de meeste partijen financiële zekerheid bieden en snel kunnen afnemen. Zo voorkom je dat je straks met twee woningen komt te zitten. Dat bespaart je een hoop geld aan dubbele lasten en eventuele overbruggingshypotheek.

Een woning verkopen via Funda is niet altijd de beste manier. Zeker niet voor woningen die in de meeste gevallen niet geschikt zijn voor Funda, zoals kluswoningen. Voor bepaalde woningen moet een andere doelgroep aangesproken worden, die via Funda nauwelijks te bereiken is. In dat geval kun je overgaan tot een alternatieve verkoop. Bij HuisHunters kijken we graag of we je kunnen helpen met de verkoop. Zo voorkom je straks met dubbele lasten of hoge overbruggingshypotheek te zitten. Meld de woning aan via de website en wij nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen

In de meeste gevallen verkoopt een huis niet via Funda als de prijs te hoog is, de locatie niet aantrekkelijk is of als het in slechte staat is. Sommige woningen zijn niet geschikt voor Funda en moeten op een alternatieve manier verkocht worden.

Er zijn verschillende alternatieven voor Funda. Zo kun je bijvoorbeeld je woning via een bemiddelaar aanbieden via niet-openbare kanalen. Hiermee spreek je een andere doelgroep aan, waardoor de woning zomaar verkocht kan worden.

Je huis snel verkopen gaat sneller zonder makelaar. Door gebruik te maken van een netwerk van een bemiddelaar kun je je woning snel verkopen. Zorg voor een scherpe prijs en laat de mogelijkheden zien.

De grootste voordelen van verkopen zonder Funda zijn: geen makelaarskosten, snel verkocht, behoud van privacy, geen hordes bezichtigingen en geen gedoe.