Publicatie: 19 januari 2022

Huis op Funda plaatsen

Vraag direct jouw bod aan

Heb je plannen om je huis te verkopen, maar wil je dit op een zo goedkoop mogelijke manier doen? De vraag naar woningen is op dit moment zeer groot, terwijl het aanbod minder groot is. Hierdoor stijgen de huizenprijzen en val je als aanbieder van een woning door het geringe aanbod al snel op. Daarom heb je helemaal geen dure makelaar nodig, die alle taken bij de woningverkoop uitvoert.

Steeds meer mensen zien de voordelen van zelf actief je huis verkopen. Voor bepaalde zaken is het verstandig om gebruik te maken van een makelaar, maar je kunt zelf de rondleidingen doen of een tekst over je eigen huis schrijven. Dit is zelfs een stuk persoonlijker, wat aantrekkelijk kan zijn voor toekomstige kopers. Door zelf taken op je te nemen, hoeft een makelaar alleen het vereiste papierwerk en de onderhandelingen te doen, waardoor je een hoop geld kunt besparen.

Waarom een huis plaatsen op Funda?

Het is voor woningverkopers zeer belangrijk om hun woning op Funda te krijgen. De meeste mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning, bekijken het aanbod op Funda. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 90% van alle zoekers de website van Funda gebruikt. Een grote kans dat jouw koper daar ook tussen zit!

Het platform van Funda bereikt maandelijks meer dan 50 miljoen bezoekers, waarmee Funda het grootste platform in Nederland is. Het mooie voor jou als verkoper is dat je tussen al deze miljoenen geïnteresseerden maar één iemand nodig hebt, die jouw huis graag wilt kopen.

Huis op Funda zetten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op een alternatieve manier hun woning te verkopen. Er zijn verschillende manieren om kenbaar te maken dat jouw woning in de verkoop gaat. Dankzij social media kunnen mensen om je heen hun interesse tonen, of hebben die mensen misschien in hun eigen kring iemand die op zoek is naar een woning.

Daarnaast blijft Funda het platform waar je het meeste succes kunt behalen. Naast het in de markt zetten van je woning, zijn er nog een hoop zaken die bij het verkoopproces komen kijken. Een hoop zaken kun je zelf regelen, maar voor sommige zaken heb je een makelaar nodig. Hieronder kun je enkele voorbeelden vinden:

  • Opname van de woning
  • Advies omtrent de vraagprij
  • Het inplannen van bezichtigingen
  • Het onderhandelen met de kopende partij
  • Het helpen bij de koopovereenkomst

Kan ik mijn huis op Funda plaatsen zonder makelaar?

Zonder makelaar is het niet mogelijk om een huis op Funda te plaatsen. De makelaar waarborgt de informatie die op Funda komt, waardoor alle beschikbare informatie voor zowel de kopende als verkopende partij betrouwbaar is. De makelaar weet daarnaast welke informatie belangrijk is en hoe je de juiste foto’s van de woning maakt. Dit zorgt ervoor dat het aanbod op Funda van hoge kwaliteit is.

De NVM is eigendom van Funda, waardoor alleen makelaars die aangesloten zijn bij de NVM hun aanbod op het platform kunnen plaatsen. Hierdoor probeert het NVM het platform van Funda professioneel en betrouwbaar te houden. Er zijn verschillende soorten makelaars aangesloten bij de NVM. De meeste makelaars bieden een volledige service aan en vragen hier courtage voor. Er zijn echter goedkopere opties, waar je zelf meer moet doen, maar uiteindelijk stukken minder moet betalen.

Kan ik mijn huis via Funda verkopen zonder makelaar?

Het is dus niet mogelijk om zelf je woning op Funda te zetten en zo je woning te verkopen. Wel zijn er makelaars, die een goedkope oplossing hiervoor bieden. Dankzij internetmakelaars, die aangesloten zijn bij het NVM, is het mogelijk om je woning op Funda te zetten. Op deze manier krijg je toegang tot miljoenen bezoekers!

Je woning aanbieden op deze manier is stukken goedkoper dan de gebruikelijke manier, waarbij mensen samenwerken met een traditionele makelaar. Echter zal je zelf meer werk moeten verrichten. De internetmakelaar kan je voorzien van adviezen en helpen met het proces, maar je zult bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen moeten doen.

Wat kost het om mijn huis op Funda te plaatsen?

Indien je in zee gaat met een internetmakelaar, worden een beperkt aantal diensten in rekening gebracht. De internetmakelaar zet bijvoorbeeld de woning voor jou op Funda, maar daarnaast zijn de meeste zaken die bij de woningverkoop komen kijken voor jezelf. De diensten van de internetmakelaar zullen slechts enkele honderden euro’s kosten, terwijl de courtage bij een traditionele makelaar duizenden euro’s kosten.

Wat kost zijn de kosten van een Funda plaatsing zonder makelaar?

Funda biedt enorm veel verschillende opties voor woningverkopers. Je woning kan zonder promotie voor een korte periode geplaatst worden, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om je woning in de etalage te zetten op Funda. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen koopwoningen en huurwoningen. Je kunt je woning op verschillende manieren presenteren op de website. Zo kun je bijvoorbeeld plattegronden, 360 graden foto’s en video’s toevoegen. De kosten hiervoor zijn gelijk voor huur- en koopwoningen. Elke vorm van presentatie kost u een paar tientjes.

Je kunt ervoor kiezen om je woning voor een jaar of een kwartaal op de website te plaatsen, wat u ook een paar tientjes zal kosten. De prijzen voor koopwoningen zijn hier twee keer zo hoog ten opzichte van huurwoningen. De grootste kostenpost op Funda is echter de reikwijdte. Funda hanteert verschillende tarieven voor de zichtbaarheid door het land. Elke provincie waar je jouw aanbod wilt tonen, kost €100. Indien je heel Nederland wilt laten genieten van jouw woning, kun je voor €500 dit realiseren.

Wat is de goedkoopste Funda vermelding?

Indien je op zoek bent naar de goedkoopste manier om op Funda te komen, kun je al voor €140 een kwartaal op de website staan, waarbij enkel mensen uit jouw provincie de woning kunnen zien. Hierbij zitten geen extra middelen om je woning beter te presenteren en je woning wordt ook niet uitgelicht.

Echter is de vraag op de woningmarkt enorm groot, terwijl het aanbod achterblijft. Deze ontwikkeling gecombineerd met de populariteit van Funda, kunnen net zo goed de succesformule zijn voor het verkopen van je woning. En dat op een zeer goedkope manier!

Veelgestelde vragen

Een verkoop via Funda duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

Onder bod' betekent vaak dat de verkoper in verregaande onderhandeling is met een potentiële koper.