Publicatie: 16 september 2022

Huis verkopen aan belegger

Vraag direct jouw bod aan

Als verkoper kan je je woning op verschillende manieren verkopen. Kies je bijvoorbeeld voor een verkooptraject via Funda of kies je voor een snellere verkoop. Bij een snellere verkoop kan het verkopen aan een vastgoedbelegger interessant zijn. Het verkopen aan een belegger is in verschillende situaties interessant en brengt diverse voordelen met zich mee. Alles over verkopen aan een belegger lees je in dit artikel.

Wat is een vastgoedbelegger?

Mensen die geld investeren in onroerende goederen worden vastgoedbeleggers genoemd. Het doel van beleggers is rendement behalen over hun investering. De belegger zal niet zelf in de woning gaan wonen, maar zal deze waarschijnlijk verhuren, splitsen of opknappen en doorverkopen. Beleggers kunnen dus een positieve invloed hebben op de woningmarkt door het huuraanbod te vergroten of door woningen te verbeteren. Grotere beleggers bouwen zelfs nieuwbouwwoningen, waardoor de woningvoorraad vergroot wordt.

Wanneer is verkopen aan een belegger interessant?

Wanneer het verkopen van je woning aan een belegger interessant is hangt af van je huidige situatie en wensen. Het is bijvoorbeeld interessant in het geval je een woning uit erfenis wilt verkopen. Wanneer je een woning wilt verkopen bij scheiding kan het ook interessant zijn om de woning aan een belegger te verkopen. Zo heb je meer zekerheid en kan je snel een nieuwe start maken. Dreigt een executieverkoop omdat je niet meer in staat bent de maandelijkse hypotheeklasten te betalen? Dan kan het ook interessant zijn om de woning snel aan een belegger te verkopen, zodat de opbrengst hoger is dan bij een veiling. In principe kan het voor iedere verkoper interessant zijn, aangezien het diverse voordelen met zich meebrengt.

Wat zijn de voordelen van verkopen aan een belegger?

Verkopen aan een belegger is zeer gemakkelijk. Er zijn meestal geen ontbindende voorwaarden en achterstallig onderhoud is geen enkel probleem. Bovendien is de woning snel verkocht en bespaar je tot wel duizenden euro’s aan makelaarskosten als je verkoopt zonder makelaar. Beleggers zijn ook minder kritisch, ze kunnen sneller afnemen en ze hebben meestal geen ontbindende voorwaarden nodig. Je hoeft dus niet weken of maanden te wachten tot de financiering rond is. Ook kunnen beleggers goed door de spullen en eventueel achterstallig onderhoud heen kijken. De voornaamste voordelen van verkopen aan belegger zijn dus:

Wat zijn de nadelen van verkopen aan een belegger?

Het enige nadeel van verkopen aan een belegger is de prijs die je voor de woning krijgt. In de meeste gevallen ligt dat lager dan wanneer je het op markt zou brengen. Echter weet je dit nooit zeker omdat je niet weet wat de woning had opgeleverd als je hem zou hebben aangeboden op de markt via bijvoorbeeld Funda.

Of verkopen aan een belegger interessant is hangt helemaal af van de situatie en wensen. Neem je genoegen met een iets lagere opbrengst waarbij je woning snel en met zekerheid verkocht wordt of ga je voor een langdurig en kostbaar traject met een iets hogere opbrengst. Beide zijn natuurlijk prima opties en de keuze helemaal aan jou. Doe goed onderzoek naar de mogelijkheden om zo een gedegen besluit te kunnen nemen.

Ben je van plan om je woning te gaan verkopen of ben je nieuwsgierig wat jouw woning momenteel waard is? Meld dan de woning vrijblijvend en kosteloos aan via onze website!