Publicatie: 11 januari 2023

Stille verkoop

Vraag direct jouw bod aan

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord: stille verkoop. Veel verkopers kiezen ervoor om hun woning op Funda te zetten. Echter wint de stille verkoop aan populariteit en komt het steeds vaker voor dat een woning via niet-openbare kanalen wordt aangeboden. In dat geval komt er geen ‘te koop’ bord in de tuin en weet niet iedereen dat het huis te koop is.

Wat is stille verkoop?

Een stille verkoop wil zeggen dat de woning niet openbaar aangeboden wordt. Meestal wordt de woning voor een bepaalde doelgroep te koop aangeboden. De woning zal dus niet openbaar aangeboden worden via bijvoorbeeld Funda. In de meeste gevallen wordt de woning aangeboden binnen een exclusief netwerk van een makelaar, bemiddelaar of andere onderneming. De woning is dus niet openbaar op het internet te vinden.

Waarom een stille verkoop?

Er verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een stille verkoop. Het kan zijn dat je niet wilt dat iedereen weet dat je huis te koop staat of dat iedereen kan zien hoe jouw huis er van binnen uitziet. Een stille verkoop kan ook vanuit veiligheidsredenen wenselijk zijn. Of wellicht wil je enkel onder specifieke voorwaarden verkopen, waardoor je doelgroep heel specifiek is. Voor elk type vastgoed kunnen wij een geschikte koper vinden zonder dat de woning online zichtbaar is voor iedereen.

Waarom staan niet alle huizen op Funda?

Het komt steeds vaker voor dat woningen niet op Funda komen. Er zijn verschillende netwerken waarbinnen woningen verkocht kunnen worden. In deze gevallen is het niet nodig om de woning online te koop aan te bieden. HuisHunters beschikt over een breed netwerk aan particulieren, makelaars en andere vastgoedondernemingen. Het is tegenwoordig niet nodig om de woning online aan te bieden. Een stille verkoop kan een goede oplossing zijn.

Voordelen van een stille verkoop

  • Je huis staat niet online

  • Niet iedereen weet hoe je huis er van binnen uitziet

  • Er kan een specifieke doelgroep bereikt worden

  • Bepaal zelf wie je huis te zien krijgt

  • Geen bord in de tuin

Hoe werkt stille verkoop?

Via HuisHunters wordt de woning uitsluitend via niet-openbare kanalen aangeboden aan actieve zoekers die in ons netwerk zitten. Ons netwerk bestaat uit particulieren, makelaars en andere vastgoedondernemingen. De woning zal uitsluitend gedeeld worden met zoekers die mogelijk geïnteresseerd zijn in de woning. Om de woning aan te kunnen bieden zijn enkele foto’s vereist en zal belangrijke informatie met betrekking tot de woning verzameld moeten worden. Mochten er geïnteresseerden zijn dan zouden die waarschijnlijk graag komen bezichtigen. De koopovereenkomst zal opgesteld worden nadat er akkoord is bereikt over de prijs. Vervolgens zal de notaris de woning overdragen aan de koper.

Wil jij je huis snel, goed en gratis verkopen? Dan is HuisHunters de oplossing voor jou! Meld de woning gratis en vrijblijvend aan via de website en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de verkoop verder te bespreken. De woning zal uitsluitend via niet-openbare kanalen worden aangeboden. Wij helpen graag verder!