Publicatie: 7 februari 2022

Snel huis verkopen

Vraag direct jouw bod aan

Betrouwbaar en snel een huis verkopen?

Er zijn verschillende redenen waarom u uw huis wil verkopen. Misschien bent u toe aan een nieuw uitzicht, zijn de kinderen uit huis en wilt u kleiner gaan wonen, of gaan de jaren tellen en is een levensloopbestendige woning uw nieuwe doel. Los van het motief, geldt voor elk voorbeeld dat u te maken kunt krijgen met bepaalde risico’s, die horen bij het verkopen van uw huis. Vaak zijn dit financiële en logistieke risico’s, die voor de nodige problemen kunnen zorgen.

Zo kan het voorkomen dat u tijdelijk met twee huizen komt te zitten. Indien u een geschikte woning hebt gevonden, maar het oude huis nog niet heeft verkocht, zullen de maandelijkse lasten omhooggaan. Dit risico kan zeer nare gevolgen voor uw portemonnee hebben, om nog maar te zwijgen over de verhuizing! Om geen last te hebben van deze risico’s, is het van groot belang dat uw oude huis snel verkocht wordt. In dit artikel kunt u ontdekken hoe u snel uw huis kunt verkopen, zodat u de focus op de toekomst kunt leggen.

Zorgeloos en snel uw huis verkopen

Het verkopen van uw huis is vaak niet de meest zorgeloze periode van uw leven. Er komen veel dingen bij kijken en het is een hoop geregel. Daarnaast is de kans klein dat u uw oude woning aan de nieuwe eigenaar levert, terwijl u op dezelfde dag in uw nieuwe stulpje kunt gaan wonen. Hierdoor komt het vaak voor dat er dubbele lasten betaald moeten worden.

Gelukkig zijn er bedrijven die deze problemen willen voorkomen en een zorgeloos en snelle dienst leveren. Deze bedrijven kopen uw huis en geven u vervolgens de ruimte om aan uw nieuwe plannen te werken. Zo kunt u rustig in uw oude woning blijven wonen, tot u kunt verhuizen naar uw nieuwe huis. Deze service wordt door de meeste gebruikers enorm gewaardeerd, omdat de het gehele proces hierdoor minder hectisch is. Zorgeloos op woningjacht!

Hoe snel huis verkopen? Wij kopen uw huis

Deze verkoopmethode, waarbij u voor marktconforme prijzen uw huis kunt verkopen, is kraakhelder en volledig open. Wanneer u kenbaar maakt dat u uw woning wil verkopen, wordt er een vrijblijvende taxatie gedaan, zodat de woning op waarde kan worden geschat. Aan de hand van deze taxatie wordt er een bod op het huis uitgebracht, waarbij al u wensen mee worden genomen. Indien u akkoord gaat met het bod, is de notaris de betrouwbare partner die de verkoop regelt. Door deze manier van werken weet u direct waar u aan toe bent en hoeft het verkopen van uw huis geen lastige karwei te zijn.

Welke onverwachte kosten?

Er zijn geen onverwachte kosten bij het verkopen van uw huis. De alle kosten worden door de kopende partij betaald en is er een aanbetaling mogelijk. Er zijn verschillende kosten waar u als verkoper niet op hoeft te letten, maar die de koper wel moet betalen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de overdrachtsbelasting, notariskosten en kadastrale kosten.

Deze manier van werken weergeeft de transparantie van het proces. Net als de eerder door u kenbaar gemaakte wensen, zullen deze na de verkoop gerespecteerd worden. U hoeft niet per direct de woning uit en u kunt bij het verhuizen ook meubels laten staan, die u niet wenst mee te nemen. Hiermee bespaart u kosten voor het opruimen van deze spullen of het huren van een container.

Betrouwbaar en vakkundig: de woning verkopen zonder makelaar

De vastgoedwereld staat niet bekend als de meest eerlijke en transparante wereld. Louche makelaars of woning opkopers hebben geen goed imago en staan bekend om hun lage prijzen. Dit gedateerde imago is tegenwoordig helemaal verleden tijd, aangezien vele tevreden verkopers en notarissen dit kunnen bevestigen en de toezicht hierop verbeterd is. Deze vorm van huizenverkoop, waar geen louche makelaar aan te pas komt, is een steeds populairder wordende methode, waarbij de zekerheid en het zorgeloze gevoel symbool staan voor de werkwijze.

Eigen woning verkopen en terughuren

Niet alleen het tijdelijk langer verblijven in uw oude huis is een mogelijkheid, ook kunt u uw eigen woning terughuren. Via deze constructie kunt u snel uw woning verkopen, terwijl u niet na hoeft te denken over een verhuizing of financiële verrassingen. Deze methode is minder bekend en tevens niet van toepassing op elke woning, maar kan voor velen een perfecte uitkomst zijn.

Het terughuren van uw oude woning wordt de sale-and-leaseback-constructie genoemd. Doordat onroerend goed zeer gewild en zeer schaars is, bieden talloze commerciële partijen deze service aan. Naast deze partijen kan de betreffende constructie ook ideaal zijn voor verkopen binnen de familie. Wanneer uw grootouders een woning hebben en uw kinderen als starter op de woningmarkt lastig aan een huis komen, is het verkopen en terughuren van de woning een prachtige oplossing.